Atkinson Gallery, Southport

A cultural fit

The Challenge:
Urban Vision Partnership (the client’s Building Services Consultants) invited us to design an Air Curtain for the Atkinson Gallery. The Challenge? The gallery is an aesthetically sensitive environment, housed in a listed building and the Air Curtain required mounting well above the tolerance levels required to meet the air performance specification.

Fresh thinking:
Our engineers developed the specifications and appearance to harmonise with the internal layout and enhance the gallery entrance. A specially engineered Air Curtain support system was used to suspend the unit at the optimum performance height, support the unit’s weight and eradicate any noise.

Benefit to client:
A very individual Air Curtain for a very individual setting, delivering money-saving performance to meet the challenge of heat loss in buildings.